PREPARANT EL CAMÍ DE CATALUNYA A NAMCHE

Malgrat les moltes gestions fetes amb les autoritats nepaleses i dels molts suports obtinguts per part de la comunitat Sherpa, el Ministeri responsable del turisme a Nepal i del Consolat Nepalès a Barcelona, finalment no vaig aconseguir el permís especial per poder estar un any sencer a Namche (3.440 m.) per fer el cicle complet d’una any natural vivint amb la comunitat Sherpa de les valls del Khumbu.

Això m’ha obligat a replantejar el projecte i dividir-lo en dues etapes de 5 mesos, que és el màxim de temps que les autoritats d’immigració del país concedeixen per aquest tipus d’estades, dins d’un mateix any natural.

Per aquest motiu faré una estada de 5 mesos de finals de juliol a finals de desembre de 2019 i 5 mesos més primers de febrer a primers de juliol de 2020. Aquest calendari implica perdre’m dos mesos de la vida a les valls del Khumbu, un al mig de l’hivern i l’altre al mig de l’estiu en plena temporada de les pluges del monsó. És una llàstima ja que precisament són dues èpoques de l’any en que la vida a aquelles alçades és més dura, pel fred a l’hivern i les pluges a l’estiu.

Espero. no obstant, poder establir els lligams personals necessaris amb la gent del país, per recollir la informació de la seva vida diària d’aquests dos mesos “per delegació”.

5 Replies to “PREPARANT EL CAMÍ DE CATALUNYA A NAMCHE”

 1. Antoni Soler

  L’Emili m’acaba d’installr l’acces directe al teu blog. T’aniré seguint, i aprofito per felicitar-te quan arribi el teu sant, que ja falta poc.

  Molta sort!

 2. Alfredo Bienzobas

  Amic Ramon,
  Des de la Vall de Camprodon t’imagino envoltat de cims i llegendes.
  Una sana enveja i el desig de que tinguis èxit en el teus projectes m’omplen.
  Per la meva part després de la Diada embarco cap a Sardenya.
  Una forta encaixada en el moment que poso fi a les meves vacances de jubilat.
  Alfredo

  • Ramon Puig Post author

   Bon dia amic Alfredo,
   Moltes gràcies pel teu missatge. Es cert que estic envoltat de grans muntanyes i en un país on les llegendes tenen molt de pes, fins i tot les dels yetis!
   La veritat és que tot és molt diferent i no és fàcil posar-te en la pell de la gent d’aquí per entendre la seva vida a ple segle XXI. Però això és el que estic intentant fer.
   M’alegro que hagis disfrutat de les teves vacances de jubilat a la teva estimada Vall de Camprodon i que a Sardenya, hi facis el què hi facis, ho disfrutis molt.
   Una abraçada himalaienca.
   Ramon

Comments are closed.